6. nap (aug 14.)

9:30 Felpattantunk a bringára, hogy pihenjük ki a pihenőnap fáradalmait. Kezdődött egy 10km-es emelkedővel Pongrácz tetőig. Volt kisebbecske elgyengülés, Füzi Gépállat Levente egyet vont s egy másikat taszított felfele. Szokásos defektek és gumicserék után következett egy kitűnő duvadás Gyergyóig. Ez sokak szerint jobb volt mint a tavalyi Kalonda tetői ereszkedés.

12:10 A gyergyói örmény templomnál ismét megkértünk valakit, hogy feszegesse ezt az örmény kérdést. A néni meg is tett mindent, de mi mohóbbak voltunk. Ha örményekről van szó nem tudunk leállni. Gyergyószentmiklóson van jelenleg a legnagyobb örmény közösség Erdélyben, mintegy 600 fő. Természetesen itt is emlegették Zakariás Péter bácsit, a szépvízi örmény közösség talán utolsó tagját. Ismét előkerült a hurutosleves témája és megtudtuk honnan lehet beszerezni. Beszereztük. 2 lej egy darab és megállapítottuk, hogy ez az általunk ismert legkorábbi leveskocka-recept. Bár nem kocka, hanem egy büdös fekete kúp. Szereztünk valahonnan bors-ot is, ami a csorbák alapja. Sándor (aki épp most ébredt) mindezt egy bajai halászleves pólóban tette. Sándort kinevezzük leves bárónak.

16:47 Portik Irén immár 3 órája kalauzol minket a gyergyói rengetegben. A tájházban többek közt megtudtunk, hogy az ember dolga, hogy dolgozzon s az asszonyé, hogy pletykálkodjon a pénzzel. :) Áttekertünk Szárhegyre most éppen a Lázár kastélyt pásztázzuk. Illetve a többiek. Mert mi páran itt ülünk az udvaron s írjuk ezt a blogot. A blog ugyanis időigényes ezért jól be kell osztani s mind kell írni.

BWB - Blogging While Biking

4 válasz: “6. nap (aug 14.)”

  1. Jutka

    Nagyon tetszik , minden nap alig vartam mar hogy elolvassam meg mit irtatok be,sajnalom,hogy mar nem tart soka.Tetszik a stilus.

  2. gyufa

    Elmentunk-e? ;-) ))

  3. Arlequin

    .ELMENNI JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO (aszongyak?!)

  4. JOE

    Ez az fiuk lanyok csak igy tovabb de johetnetek gyakrabban is Remetere mert ha gondojjatok itt is van egy jo turazo banda aki szivesenn csatlakozna hozzatok.Es mar sok mindent be jartunk, mar mint az itteni es tavolabbi hegyekrol beszelve,es nagyonn fasza volt.:D:D