5. nap (aug. 12)

Pihenőnap

A pihenőnapon néhányan úgy pihentek, hogy nem pihentek. Jól jártak.
Megpróbáltuk megnyomni a szünet gombot a honismereti szalagot lejátszó kétkazettás magnón erre a napra, szerencsére sikertelenül. Ha az erdélytúrázó kíváncsi és megy, akkor a hon mind jön szembe s ismerkedik meg velünk. A haza kikerülhetetlen.

Buszkirándulás

Különösen fontos megismerkedni a helyi faunával, nem csak az itteni emberek, de az állat és növényvilág is ránk mosolyog. Kalotaszeg egyedi faja a kalotapincsi.

Kalotapincsi

A szamosbazárt felkeresők végképp lementek a kalotaszeg térképről, de hát a pihenőnap az pihenőnap, ilyenkor el lehet hagyni a tábor (Kalotaszeg) területét.

Büszkén nem pihenők

Szamos bazár – a büszkeség veszejtője

Egy másik csoport a tó partján valóban pihent. Előző nap az út mentén összeismerkedtünk egy holland hölggyel aki egyedül túrázott a környéken. Megörült nekünk, mert az utolsó napokban a szállásán senkivel sem tudott beszélgetni. El is hívtuk a pihenőnapra egy tekerésre a tó körül. A lehetőséget megraradva ismertettük meg vele is Erdélyhont egész nap saját gondolatvilágunk szerint.

Bélesi tó

Egy válasz: “5. nap (aug. 12)”

  1. bfg

    Nagyon büszke vagyok az új kutyatípus felfedezésére: a kalotapincsire. Végre az egyesület is hozzájárulhat a tudomány eme ágának ismeretlen feltárásához.