8. egyben utolsó nap (aug 16.)

Szép napos reggelre ébredtünk Csíkszentdomokoson, az utolsóra. Már jó fáradtak vagyunk.

Ebredes

Ebredes 2

Az esti kocsma reggel 7:58-kor még nem volt nyitva. Megkérdeztünk egy nénit, hogy tud -e másik kocsmát ahol már lehet kávézni. Mivel nem tudott ilyent, ezért behívott magához hetünket és megkávéztatott, megteáztatott. Valószínűleg erre mondják a magyarországiak, hogy milyen jó a székely vendégszeretet.

Kave - Domokos

Indulás után első megállónk Jenőfalván, egy modern tehénfarmon volt. A legérdekesebb része valószínűleg az a hátvakaró, amihez a tehenek ha közel mennek, infravörös érzékelővel bekapcsol, kezdi forgatni a keféket és vakarja a tehen hátát. A legtöbb tehén jól kezelte, de volt egy nagyobbacska, amelyik úgy nekitehénkedett, hogy a motrok megálltak. De a marha csak akarta, hogy vakarja az a gép s hát uram még jobban nyomta oda magát, a lábai többször megcsúsztak, már szinte 45 fokos szögben feszült, a motor meg csak nem vakarta. Nem kell mondjam, sosem jött rá a hibájára

Tehen

Megnéztük Karcfalván a túra 34. templomát, ami tulajdonképpen érdekesebb lehetett volna az erődjével egy csomó korábbinál, de hát 8 nap után úgy van az ember a templommal mint a szendviccsel. Unja, bármi jó es.

Karcfalva

Madarason megnéztünk egy 10 éve még működő vízimalmot, amiben még mai szemmel is komoly gépezet található. A malomhoz tartozó területen épített 3 hagyományos stílusú faházat, melyek bár minden fontosabb, mai kornak megfelelő berendezése megvan, azonban a faltól a függönyig minden részlet úgy van kidolgozva, hogy nem hágja át a környékre jellemző építészeti és lakberendezési szokásokat. Bár még sok tennivalója van, de Gál Levente megmutatta, hogy milyen kéne legyen a turizmus Székelyföldön.

Madaras malom

Volt még babagyűjtemény, de a rákosi templom közkívánatra kimaradt. Már rajta vagyunk a hazafelé vezető úton.

Hazafele

A Szereda táblánál összegyűltünk és színek szerint csoportosítva 40-en végigtekertünk a városon, a Petőfi utcát is érintve.

Critical mass

Amint lehetett feltértünk a szeredai bringautakra és a hosszú sorral csendben demonstráltuk, hogy az a csík a bringásoké s a tehén a kecskék között nincs amit keressen.

Az este föloldódik a szex és alkoholtilalom, tehát…

2 válasz: “8. egyben utolsó nap (aug 16.)”

  1. Jutka

    Van mar ketkeru bicajom,jovore en is veletek mehetek?

  2. Fülöp Attila

    Jutka: nagy szeretettel várunk!

    Érdemes felkerülni a levelezőlistára, hogy értesülj az eseményeinkről. Feliratkozáshoz küldj egy üres levelet az erdelytura kukac yahoogroups pont com címre a tárgy pedig legyen “subscribe” idézőjelek nélkül.

    Ha nem akarsz a listára kerülni, akkor figyeld a
    http://www.eloerdely.ro oldalt.

    Bringatúrák 2009 április májustól lesznek ismét Erdély-szerte, a “nagy” túra pedig minden évben augusztus 2.-3. hete.

    üdv